Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horoszkóp linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Horoszkóp képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: horoszkop.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 115 db
2.500 év kell egy csillagkép világkorszakához

2.500 év kell egy csillagkép világkorszakához

Bizonyára mindnyájan hallottak a New Age - mozgalomról, vagyis az "Új Korszak"-ról, s hogy agy a harmadik évezred hajnalán beléptünk a Vízöntő asztrológiai világkorszakba.

2011-es pénz horoszkóp

2011-es pénz horoszkóp

Vajon a csillagok milyen anyagi helyzetet jósolnak a 2011-es évre? Learathatjuk munkánk gyümölcseit vagy nehéz napok várnak ránk? Kos: A legszerencsésebb csillagjegynek mondhatod magad, mert megvan benned minden, ami a munkádban előrelépést hozhat: munkaerkölcs, határozottság és hajtóerő. Az év első felében néhány igen individualista ötleted támad karrieredet illetően. Talán egyesek nem állnak készen arra, amit közölni fogsz velük.

A Hold a keleti kultúrában

A Hold a keleti kultúrában

A Holdhoz a női, yin princípiumot társítják. A Napot és a Holdat mindig párként képzelték el, a yin-yang erőkről alkotott fogalmaknak megfelelően. A kínai császárok régtől fogva végeztek szertartásokat a Nap és a Hold tiszteletére. Az utolsó dinasztia idején Pekingben külön templomok szolgáltak a Nap és a Hold tiszteletére. Kétévenként egyszer (a páros illetve a páratlan években) a császár személyesen mutatott be áldozatot a két templomban. A taoista vallás elterjedése óta a Napot és a Holdat antropomorf istenségként is ábrázolták Taiyang illetve Taiyin néven. A népi nyomatokon szép külsejű emberpár jeleníti meg a Nap és a Hold szellemét. Néha más istenségeket használtak fel a megjelenítésükre. A Hold istennőjeként tisztelték a hős íjász, Yi feleségét, Change-t. A legenda szerint Yi megszerezte Xiwangmu istennőtől a halhatatlanság italát, felesége, Change azonban ellopta tőle, majd miután megitta ezt a varázsitalt és halhatatlanná vált, felszállt a Holdba, s örökre ottmaradt. A Holddal kapcsolatban felbukkan egy csodálatos nyúl alakja is. A legenda szerint a jádenyúl a Holdon növő fahéjfa alatt él, és egy mozsárban töri a halhatatlanság elixírjét.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
A holdnaptárról

A holdnaptárról

Az emberek ősi idők óta a hold ritmusához igazították életüket, és tudatában voltak annak, hogy a hold bizonyos tekintetben erősebb hatással van a földre mint a nap. Később a naptárak kialakítása során - praktikus okok miatt - mégis a nap ritmusa volt a meghatározó, de a holdnaptár sem merült teljes feledésbe. Az emberek pontosan tudták és tudják ma is, hogy jó közérzetünk érdekében és az eredményes mindennapi élethez figyelembe kell venni a hold ritmusa által gyakorolt hatásokat.

A horoszkóp és a tarot

A horoszkóp és a tarot

Az asztrológia az emberiség legrégibb szellemi és tapasztalati tudománya. A tarot a legrégibb szimbolikus képeskönyv, ami több száz generáción keresztül fennmaradt. Az asztrológia eredetét meglehetősen jól felderítették. Több évezredes történelmét barlangrajzok, ásatások és az időszámításunk előtti időkbe visszakövethető irodalom segítségével meg lehet ismerni. Keletkezését és fejlődését nem nehéz nyomon követni. Másképp van ez a tarot-val.

A jövőnk

A jövőnk

"Holnap mi vár rád - azt ne kutasd, ne kérd./ Minden napod nézd kész nyereség gyanánt..." - vallotta Horatius. Az emberek mégis rendre felteszik a kérdést: vajon mit hoz a holnap? S bár eddig még senkinek sem sikerült megválaszolni ezt, a jövőnket illetően mégis, vagy talán éppen ezért, az emberiség számos különböző módszert, szemléletet talált, alakított ki, melyekkel megpróbálja kifürkészni és befolyásolni sorsát.

A jungi asztropzichológiai analízis (4 részben)

A jungi asztropzichológiai analízis (4 részben)

A mélylélektani irányzatokat leginkább emberképük, személyiségmodelljük eltérő volta alapján lehet egymástól megkülönböztetni. Ezen belül is lényeges, hogy emberi pszichikum legbelső természetét milyennek látják. Jung az emberi lényeg centrumában egy pozitív kreatív magot lát, mely mindennek legvégső, összefoglaló forrása. Ez a Self. A psziché teljességét és ezen belül a tudatos és tudattalan rendszert mint egymást kiegészítő, önszabályzó rendszert kell elképzelnünk. A tudattalan az idősebb, ill. eredetien adott, melyből a tudatos megszületik az egyedi élet során, és melybe rendszeresen visszamerül, az alvás, álom vagy akár az ábrándozás során is. A személyes, veleszületett egyéni adottságainkból és individuális életünk során szerzett élményeinkből, környezetünkkel való interakciókból, ezek tudattalanná vált és ott működő folyamataiból alakul ki tudattalanunk személyes része. Ezeken túl személyiségünk az ősi, közös emberi örökséget is magában hordozza, ez a kollektív tudattalan tartománya. Itt találhatók azok a szellemi szervek, potenciális működési minták, melyek az emberi sors alapmeghatározói. Ezeket nevezi Jung archetípusoknak. Archetípusunk van nemcsak saját, de az ellentétes nemiségről. Ez a férfiban lévő nőkép és a nőben lévő férfikép, az anima, illetve animus bázisa is.

A kutyához fűződő babonák, hiedelmek

A kutyához fűződő babonák, hiedelmek

Honi kultúránkban - aligha vitatható - kitüntetett szerepet tölt be már ősi gyökereinktől fogva a kutya. Állításunk alátámasztására idézzük az ásató régész, a diplomaticában járatos kutató s az etnográfus eredményeit. Természetesen a kynologus szakember közreműködése sem nélkülözhető. Csak e társtudományok összefogása adhat teljes képet számunkra.

A nevedben rejlő Tarot

A nevedben rejlő Tarot

A Kabbalában minden betűnek megvan a számértéke, így minden betűhöz hozzárendelhető a Tarot kártya egy-egy lapja is. A Kabbala tanítása szerint a név kötelez. Viselője azt az életutat fogja beteljesíteni, amire neve indíttatja. A családi név a család által felvállalt és egységesen megvalósítandó feladatot jelzi, míg a keresztnevek mind egy-egy egyéni feladatot, életminőséget jeleznek. Ebből a kettőből adódik a teljes név által mutatott életminőség. Egy személy jellemzésénél minden egyes név fontos szerepet tölt be.

Hirdetés
A Sárkány éve 2012 - nem lesz a világ vége...

A Sárkány éve 2012 - nem lesz a világ vége...

Kínában idén január 23-án ünnepelték az Újévet vagy Holdújévet, amit náluk Tavaszünnepnek (kínaiul: Chunjie) neveznek. 2011 a Nyúl éve volt, ezt váltotta most le a Sárkány, melyet a keleti hitvilág hagyományosan a szerencsével, sikerrel azonosít. A kínai előrejelzések tehát épp ellentmondani látszanak a Maja naptár 2012-re felállított világvége-jóslatának. Az új év kezdetét Kínában bonyolult számításokkal határozzák meg, így lehetséges az, hogy az ünnep időpontja évről évre változik, de mindig január 21. és február 21. közé esik. Kínában ez a leghosszabb ideig tartó ünnep, és sokszor az egyetlen alkalom a családoknak arra, hogy összegyűljenek. A 15 napos ünnep záróeseménye a hagyományos lampionfesztivál, amely a látványos, jelmezes oroszlántáncokról híres.

A szervek és a hozzá tartozó bolygók

A szervek és a hozzá tartozó bolygók

A radix /születési képlet/ orvosi asztrológiai szempontú vizsgálata során az Ascendens és a planéták egészségi vonatkozásaira az alábbi összeállítás ad egyfajta rálátást.

A Vénusz anyagi előnyöket, jobb évet ígér 2011-re

A Vénusz anyagi előnyöket, jobb évet ígér 2011-re

2011 - a Vénusz éve. Az asztrológusok évezredek óta a Vénuszt nemcsak a szerelemmel hozzák kapcsolatba, hanem a pénzzel is. A kis szerencse bolygójaként emlegetik, de ha a nagy szerencse bolygóval, a Jupiterrel találkozik, akkor még a bajból is erényt kovácsol. A többi már azon áll, hogy az egyes csillagjegy szülöttei miként használják ki a vénuszi lehetőségeket.

Álmoskönyv online

Álmoskönyv online

Kíváncsi, mit jelenthet álma? Ezen az oldalon fény derül rá. Néhány gyakori kép az álmainkban, melyek megfejtését, jelentését megtalálhatjuk ezen az oldalon. Nem teljes, de hasznos online. Beállíthatjuk betűrendben, de a keresés is lehetséges.

Álomhoroszkóp

Álomhoroszkóp

Kos horoszkóp, Bika horoszkóp, Ikrek horoszkóp, Rák horoszkóp, Oroszlán horoszkóp, Szˆz horoszkóp, Mérleg horoszkóp, Skorpió horoszkóp, Nyilas horoszkóp, Bak horoszkóp, Vízönt˜ horoszkóp, Halak horoszkóp

Áltudomány-e az asztrológia?

Áltudomány-e az asztrológia?

Gyakran felmerülő vád az asztrológiával kapcsolatban, hogy tudománytalan, semmilyen alapja nincs, szemfényvesztés. Csak a talajt vesztett, létbizonytalanságban élő, boldogságot hajszoló hiszékenyek megtévesztésére alkalmas, és a magukra valamit is adó emberek nem dőlnek be neki. Kozma Szilárd erdélyi író-asztrológust kérdeztük, mi erről a véleménye.

AncsaJósnő

AncsaJósnő

Tevékenységem otthon, a jósdámban végzem, de az ország több régiójába is kiutazok legalább hetente egyszer. Ha a honlapomra ellátogatsz, ott több tevékenységi leírást, az ezotéria sok más ágaiban pedig hasznos tanácsot találsz. Fő tevékenységi kör az ezotérián belül a jóslás és online jóslás, boszorkányság, szerelmi kötés, rontás levétel.

Angéla jósnő oldala

Angéla jósnő oldala

Üdvözlöm Kedves Jóslás iránt érdeklődő! Telek Angéla vagyok, jósnő, immár két évtizede a jóslás a hivatásom, behatóan ismerem a számmisztika, kártyajóslás, ezen belül a cigánykártya jóslás és a tarot kártya jóslás technikáit. Minden bizonnyal az Ön segítségére is lehetek, ha rontáslevételre vagy helyiségek energetikai tisztításra van szüksége. Amennyiben élete útelágazáshoz érkezett, nem tudja megoldani jelenlegi helyzetét, úgy érzi nincs kiút, vagy szerelmi jóslásra van szüksége, keressen meg bizalommal! Tekintse meg weblapomat, hogy tájékozódjon, miben tudok segíteni! Mindenre van megoldás!

Tuti menü