Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Holdnaptár képes leírás - Horoszkóp.tlap.hu
részletek »

Holdnaptár - Horoszkóp.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horoszkop.tlap.hu » Holdnaptár
Keresés
Találatok száma - 4 db
A Hold a keleti kultúrában

A Hold a keleti kultúrában

A Holdhoz a női, yin princípiumot társítják. A Napot és a Holdat mindig párként képzelték el, a yin-yang erőkről alkotott fogalmaknak megfelelően. A kínai császárok régtől fogva végeztek szertartásokat a Nap és a Hold tiszteletére. Az utolsó dinasztia idején Pekingben külön templomok szolgáltak a Nap és a Hold tiszteletére. Kétévenként egyszer (a páros illetve a páratlan években) a császár személyesen mutatott be áldozatot a két templomban. A taoista vallás elterjedése óta a Napot és a Holdat antropomorf istenségként is ábrázolták Taiyang illetve Taiyin néven. A népi nyomatokon szép külsejű emberpár jeleníti meg a Nap és a Hold szellemét. Néha más istenségeket használtak fel a megjelenítésükre. A Hold istennőjeként tisztelték a hős íjász, Yi feleségét, Change-t. A legenda szerint Yi megszerezte Xiwangmu istennőtől a halhatatlanság italát, felesége, Change azonban ellopta tőle, majd miután megitta ezt a varázsitalt és halhatatlanná vált, felszállt a Holdba, s örökre ottmaradt. A Holddal kapcsolatban felbukkan egy csodálatos nyúl alakja is. A legenda szerint a jádenyúl a Holdon növő fahéjfa alatt él, és egy mozsárban töri a halhatatlanság elixírjét.

A holdnaptárról

A holdnaptárról

Az emberek ősi idők óta a hold ritmusához igazították életüket, és tudatában voltak annak, hogy a hold bizonyos tekintetben erősebb hatással van a földre mint a nap. Később a naptárak kialakítása során - praktikus okok miatt - mégis a nap ritmusa volt a meghatározó, de a holdnaptár sem merült teljes feledésbe. Az emberek pontosan tudták és tudják ma is, hogy jó közérzetünk érdekében és az eredményes mindennapi élethez figyelembe kell venni a hold ritmusa által gyakorolt hatásokat.

Jósold meg az időjárást a Holdból!

Jósold meg az időjárást a Holdból!

Az időjárás megjóslása régi törekvése az embernek, hiszen sokszor a túlélésünk múlt rajta. Vajon a Hold tulajdonságaiból milyen időre következtethetünk? Az ókori népek úgy tartották, hogy az időjárást az istenek irányítják. Ezért hozzájuk fohászkodtak, ha hajóiknak volt szükségük kedvező szélre, vagy a vetésnek esőre. A középkorban az időjárást az asztrológia módjára, a csillagokból, a bolygók egymáshoz viszonyított helyzetéből olvasták ki. Az a nézőpont, hogy a Hold befolyással van az időjárásra, mostanában is tartja magát, bár az elmélet működőképességéről megoszlanak a vélemények.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Varázslatos holdvilág

Varázslatos holdvilág

Ki ne érezte volna már, hogy egyes napokon minden különösebb indok nélkül rátört a lustaság, míg máskor a rendcsinálási kényszer. Vagy hogy érthetetlen módon könnyebben teszünk meg dolgokat, mint máskor. Sokan azt állítják: a hold a ludas ebben. De hogy még a párkapcsolatainkba is beleszólhat?

Tuti menü