Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Babonák, hiedelmek - népi jóslások képes leírás - Horoszkóp.tlap.hu
részletek »

Babonák, hiedelmek - népi jóslások - Horoszkóp.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horoszkop.tlap.hu » Babonák, hiedelmek - népi jóslások
Keresés
Találatok száma - 6 db
A kutyához fűződő babonák, hiedelmek

A kutyához fűződő babonák, hiedelmek

Honi kultúránkban - aligha vitatható - kitüntetett szerepet tölt be már ősi gyökereinktől fogva a kutya. Állításunk alátámasztására idézzük az ásató régész, a diplomaticában járatos kutató s az etnográfus eredményeit. Természetesen a kynologus szakember közreműködése sem nélkülözhető. Csak e társtudományok összefogása adhat teljes képet számunkra.

Folklór, népi hagyományok, babonák

Folklór, népi hagyományok, babonák

Látogasson el Rosta Erzsébet újabb és újabb szócikkekkel bővülő, lexikon-formát öltő weboldalára, melyről ingyenesen letöltheti eddig digitálisan nem publikált könyveit, és böngészhet a misztika, babonák, népi hagyományok, hiedelmek, okkultizmus témákban összegyűjtött több száz - ábécé rendbe sorolt - szócikk között.

Hisz Ön a varázslatban?

Hisz Ön a varázslatban?

Egy új kutatás szerint az úgynevezett mágikus gondolkodás, a varázslat - például az abban való hit, hogy ha rosszat kívánunk valakinek, az illető megbetegszik - sokkal elterjedtebb, mint gondolnánk.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Miért félünk a fekete macskától?

Miért félünk a fekete macskától?

Ki ne tudná, mi a teendő, ha hullócsillagot lát, vagy ha fekete macska megy át előtte az úton? Ősidők óta foglalkoztatnak minket a titokzatos jelek és jóslatok. Vajon mi az alapja a babonának?

Nem vagyok babonás - lekopogom háromszor

Nem vagyok babonás - lekopogom háromszor

Á', dehogy, nem vagyok én babonás, egy csöppet sem - lekopogom bal kézzel, fába, háromszor, alulról felfelé. December 13. Luca napja, már csak akkor lenne vészjóslóbb, ha péntekre esne.

Péntek 13. - Egy hiedelem története

Péntek 13. - Egy hiedelem története

Ki ne ismerné a jelentését egy kijelentő mondat után felcsattanó tüsszentésnek, vagy az úton előttünk átszaladó fekete macskának? Van aki úgy véli, szerencsét hozhat a ritkán előforduló négylevelű lóhere, vagy abban hisz, hogy egy szeretett embertől kapott emléktárgy, egy kedves helyünkön talált kavics megvédhet minket a rossztól.

Tuti menü