Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Asztrológia képes leírás - Horoszkóp.tlap.hu
részletek »

Asztrológia - Horoszkóp.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horoszkop.tlap.hu » Asztrológia
Keresés
Találatok száma - 15 db
A jungi asztropzichológiai analízis (4 részben)

A jungi asztropzichológiai analízis (4 részben)

A mélylélektani irányzatokat leginkább emberképük, személyiségmodelljük eltérő volta alapján lehet egymástól megkülönböztetni. Ezen belül is lényeges, hogy emberi pszichikum legbelső természetét milyennek látják. Jung az emberi lényeg centrumában egy pozitív kreatív magot lát, mely mindennek legvégső, összefoglaló forrása. Ez a Self. A psziché teljességét és ezen belül a tudatos és tudattalan rendszert mint egymást kiegészítő, önszabályzó rendszert kell elképzelnünk. A tudattalan az idősebb, ill. eredetien adott, melyből a tudatos megszületik az egyedi élet során, és melybe rendszeresen visszamerül, az alvás, álom vagy akár az ábrándozás során is. A személyes, veleszületett egyéni adottságainkból és individuális életünk során szerzett élményeinkből, környezetünkkel való interakciókból, ezek tudattalanná vált és ott működő folyamataiból alakul ki tudattalanunk személyes része. Ezeken túl személyiségünk az ősi, közös emberi örökséget is magában hordozza, ez a kollektív tudattalan tartománya. Itt találhatók azok a szellemi szervek, potenciális működési minták, melyek az emberi sors alapmeghatározói. Ezeket nevezi Jung archetípusoknak. Archetípusunk van nemcsak saját, de az ellentétes nemiségről. Ez a férfiban lévő nőkép és a nőben lévő férfikép, az anima, illetve animus bázisa is.

A szervek és a hozzá tartozó bolygók

A szervek és a hozzá tartozó bolygók

A radix /születési képlet/ orvosi asztrológiai szempontú vizsgálata során az Ascendens és a planéták egészségi vonatkozásaira az alábbi összeállítás ad egyfajta rálátást.

Asztrológia és pszichológia

Asztrológia és pszichológia

Amikor elmélyülünk a szellem és a lélek világában, előbb-utóbb felmerül a szükség: csak az intúíció, a hagyományok, a szimbólumok, a pszichológia tanulmányozása vezethet a megfoghatatlan megérzéséhez, megértéséhez. Az asztrológia a pszichológia segítségül hívásával sem nyújt a kérdésekre azonnali gyógyírt, rögtöni megoldást, ám a keresés során már mi magunk is változunk, elindulunk valahová - tehát közeledünk fejlődési célunkhoz. A belső utazás olykor kényszerből ered, ha a sors jelzései nyomán esetleg egy kisiklott élet, a megakadályozott képességek miatt kell elindulni a belső transzformációk útján.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Asztrológiai módszer az előző élet vizsgálatára

Asztrológiai módszer az előző élet vizsgálatára

A karmikus asztrológia egy olyan asztrológiai módszer az előző élet, vagy életek vizsgálatára, amely több neves szakember egymást erősítő véleménye alapján is egyenértékű az u.n regressziós hipnózissal, de annak minden veszélye nélkül, és annyival is túlmutat azon, hogy az elemzést az asztrológus nagy élettapasztalatra és sok ezeréves asztrológiai megfigyelésekre támaszkodó tanácsai teszik igazi kinccsé a donor számára.

Az asztrológia fogalma és jelentése

Az asztrológia fogalma és jelentése

ASZTROLÓGIA (kínaiul: zhan xing xue) A csillagászati ismeretek és a sors megjövendölése (jóslás) a csillagok és más égitestek, égi jelenségek alapján régtől fogva ismeretes Kínában. Már az Írások könyvében (Shu ji) esik szó a csillagok és az égitestek megfigyeléséről. A Zhou-kortól kezdve az ég megfigyelése révén szerzett információk magyarázata lett az udvari csillagászok egyik legfontosabb feladata. Az asztrológusok az uralkodók legmagasabb rangú és legbefolyásosabb hivatalnokai közé tartoztak. A csillagászati elképzelések egész rendszere a hold zodiákusához, a stellárasztronómiához kapcsolódik (l. holdházak). Mind a konfucianizmus, mind a taoizmus nagy jelentőséget tulajdonított az égi jelenségek magyarázatának. A hagyományos felfogás szerint a csillagok előre ismert állása az év egy-egy meghatározott napján kedvező vagy épp kedvezőtlen hatással lehetett az emberre, attól függően, mikor született, kit készül feleségül venni, milyen vállalkozásba kíván fogni stb. Bizonyos égi és naptári tényezők kedvező egybeesése alapozta meg a szerencsés napok eszméjét, ilyen napokon szerencsével járnak az emberek, bármihez fogjanak is.

Az asztrológia története és szerepe

Az asztrológia története és szerepe

Az asztrológia eredete több ezer évre nyúlik vissza. Évezredes megfigyeléseken alapuló, empírikusan fejlődött tanítást, tudásrendszert testesít meg. A Tigris és az Eufrátes folyók vidékéről származik, tehát Mezopotámiából. A XIX. század közepén végzett ásatásoknak köszönhetően kerültek felszínre a babiloniak, és az asszírok égetett agyagtáblái, amelyeken az ékírásos szövegek egyhatoda asztrológiai tárgyú. Az akkádok már 5-6 ezer évvel ezelőtt az állati öv jeleivel dolgoztak. Az emberek már a legrégebbi időkben megpróbáltak összefüggéseket találni az égbolton látható égitestek mozgása, és a természet jelenségei között. Ilyenek voltak az évszakok váltakozásai, az ár-apály jelenségek, a holdfogyatkozás, a természeti katasztrófák. Ezek után természetes volt a következtetés, hogy mi emberek sem vagyunk kivételek, ránk is hatással vannak valamiféle erők, valamiféle egységes rendszernek mi is részesei vagyunk.

Az asztrologia tudomanyos vizsgalatai

Az asztrologia tudomanyos vizsgalatai

Az asztrológiában való hit rohamos terjedésének ismert szociálpszichológiai okai vannak. Vessünk azonban most egy pillantást magára az asztrológiára: igaz-e, amit az asztrológia állít, vagyis hogy az emberi jellemek és a sorsok összefüggésben állnak az égitestek járásával? Szerencsés helyzetben vagyunk, ugyanis az asztrológia ellenôrizhetô állításokat tesz; semmiféle módszertani akadálya nincsen, hogy ezen állítások igazságtartalmát tudományos módszerrel megvizsgáljuk -- ha már az asztrológusok nem veszik a fáradságot arra, hogy állításaik mellé bizonyítékokat sorakoztassanak fel. Kíváncsi kutatók az elmúlt évtizedek során ezt meg is tették. Több mint 30 tudományos vizsgálatot végeztek az asztrológia állításaival kapcsolatban, s a vizsgálatok többsége referált tudományos folyóiratokban jelent meg (leginkább a Journal of Psychology-ban). Az alábbiakban ezekrôl adok rövid összefoglalást, az irodalomjegyzék a cikk végén található.

Az asztrológia, mint önismereti út

Az asztrológia, mint önismereti út

Az ember, amióta emberként létezik keresi a kapcsolatot önmaga és a környezete között, keresi létének értelmét. Ezért folyamatosan figyeli belső és külső valóságait, keresve a két valóság közötti kapcsolódási pontokat. Az emberiség különböző korszakaiban ezt mindig másféle módon teszi ugyan, de a cél minden korban ugyanaz maradt: Megismerni a világot és benne önmagunkat. A természetben zajló változások a kezdetektől fogva nagyon jó lehetőséget kínáltak arra, hogy felfedezzük az életünkben megjelenő ritmikusságokat és univerzális törvényszerűségeket. Minden természeti jelenség, az évszakok változásától kezdve, az állatok viselkedésén át, a bolygómozgásokig ugyanis alá van rendelve valamilyen magasabb rendű erő törvényeinek, végtelen rendben és egyben tartva a Világegyetemet. Az ember minden tevékenységével ezt az összetartó és mozgató erőt kutatja, függetlenül attól, hogy ezt tudatosan teszi-e vagy sem.

Carysma ezoterikus oldala

Carysma ezoterikus oldala

Az asztrológia fő feladata közé nem a jóslás tartozik, mint ahogy azt sokan gondolják, hanem segít megismerni saját személyiségünket, lehetőségeinket, képességeinket, tehetségünket, de a korlátokat és a rossz tulajdonságainkat is ahhoz, hogy tudjunk tökéletesedni és megtalálni a helyünket az életben. Kifejezi, és lehetőséget kínál megérteni saját hozzáállásunkat az élethez. A csillagok jeleznek, de nem kényszerítenek. Mindenkinek megvan a saját szabad akarata, az élethelyzetekben mindenki szabadon választ.

Hirdetés
Csík Teodóra asztrológus

Csík Teodóra asztrológus

A születési horoszkópod vázolja a legfontosabb életterületeiddel kapcsolatos tudnivalóidat, a 12 horoszkóp házadat és azok helyzetét. Rávilágít a szüleid kapcsolatára a Nap és Hold állása alapján és ezen keresztül a te párkapcsolatodat is jellemezi. Elemzést kapsz a gyermekkoroddal, a kamaszkoroddal összefüggésben a kapcsolataid és amunkád és az egészségi állapotod a betegségre való hajlamaid is elemzésre kerülnek. Ráláthatsz a blokkjaidra és útmutatást kapsz a feloldásukhoz. Felteheted a kérdéseidet és megkapod rá a válaszokat. Gyakorlatilag az egész életedről kapsz egy lenyomatot. Megtudhatod, mire használhatod a veled leszületett képességeket, tulajdonképpen térképet kapsz önmagadhoz, a tudatalattidhoz. A horoszkóp elemzés segítségével tudatosabban alakíthatod a jövődet. Az asztrológus a születési horoszkópod alapján jelentős segítséget adhat a számodra a döntéseidhez.

Csillagjövő asztrológia portál

Csillagjövő asztrológia portál

Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok, 20 éve foglalkozom asztrológiával. 5 évet tanultam a Baktay Ervin Asztrológia Egyesületben. Itt kaptam asztrológusi oklevelet / diplomát /. Asztrológiai tanácsadással, 20 éve foglalkozom. Amennyiben szükséged van a tanácsaimra, szeretettel várom jelentkezésedet. Egy asztrológiai tanácsadás során felszínre kerülnek azok a problémák, melyekkel nehezen, vagy egyáltalán nem tudsz megbirkózni, de a megoldáshoz vezető út is. Megelőzheted várható betegségeid nagy részét, mert a horoszkópod megmutatja gyengeségeidet, melyeket időben, vagy más életmóddal el lehet kerülni. Anyagi, vagy párkapcsolati problémáid vannak, szabad akaratod tiszteletben tartása mellett segítek megtalálni, a legjobb megoldást. Nem vagy elégedett a munkáddal, egyszerűen megnézzük mi az ami a legjobban illik számodra. Előrejelzések segítségével, napra lebontva kaphatsz a jövőd szempontjából nagyon fontos információkat. Semmi nem marad rejtve, minden a felszínre kerül a beszélgetés során, teljes titoktartás mellett. Lehetőség van telefonon megbeszélni azt amit elfelejtettél megkérdezni, vagy kétségeid merültek fel. Bármikor kereshetsz, soha nem hagylak cserben.

Forrai Mónika horoszkóp készítés

Forrai Mónika horoszkóp készítés

Mindenki életében felbukkannak néha áthidalhatatlannak tűnő akadályok, amelyek megoldásához segítségre van szüksége. Ilyenkor segíthet rálátni az akadályra egy születési horoszkóp készítés illetve asztrológiai elemzés. Az asztrológus a születési adataidat használja kiinduló pontként, ami alapján elkészíti a születési képletet. Ez az elemzés tartalmazza a személy erősségeit, gyengeségeit, betegségekre való hajlamait, életcélját, életfeladatait, előrelátható nehézségeit az életben. Az asztrológus a számos megoldás közül az egyén számára legmegfelelőbbhez vezeti el. Az elemzés segít rálátni a megoldási lehetőségekre illetve arra milyen változtatásokkal érhetjük el a sikereinket, a boldogabb párkapcsolatot és hogyan aknázhatjuk ki jobban a képességeinket. Felismerhetjük, hogy nálunk van az életünk karmesteri pálcája és mindent mi irányítunk. Ha szeretnél személyes horoszkópot, ami teljes egészében rólad szól, keress bátran elérhetőségeim bármelyikén. További információt a témában weblapomon találsz.

Horoszkóp, asztrológia szakkönyvek

Horoszkóp, asztrológia szakkönyvek

A bolygók, zodiákus jegyek, fényszögek, horoszkópházak, az aszcendens tulajdonságainak, összefüggéseinek elemzésével, teljes kép alakítható ki az ember jelleméről. Bár a olygók nem köteleznek, csak hajlamosítanak mégis nyomon követhetőek életünk eseményei a radix, szolár vagy napi horoszkópban is. Az ezoterikus könyvek webáruházában a nap 24 órájában bármikor vásárolhat, ha kérdése lenne, vagy segítségre van szüksége, keressen bizalommal, igyekszem a legrövidebb időn belül válaszolni. Parapszichológusként és numerológusként segíthetem az Önt érdeklő témakör kiadványainak kiválasztásában.

Little Lion Astro

Little Lion Astro

Nem vagyok profi asztrológus , de évek óta foglalkozok asztrológiával hobbi szinten , így vettem a bátorságot , és elkezdtem feljegyezni a tapasztalataimat és élményeimet. Számomra mindig nagyon hasznos volt ha mások tapasztalatait olvashattam , így született meg a saját oldal ötlete , amelyen főleg ezek az asztrológiai elemzések , elmélkedések és esettanulmányok kapnak helyet.

Pszichológiai Asztrológia

Pszichológiai Asztrológia

A pszichológiai asztrológia, úgy tekint a születési képletre, mint önmagunk térképére, amely életutunkról, komplexusainkról, kapcsolatainkról mesél, és segít tisztább képet kapni arról, hogy kik is vagyunk valójában. A pszichológiai asztrológia célja az emberi élet kiteljesítése. Ehhez ad kulcsokat a születési képletünk...

Tuti menü